Zakaj so lamelne pergole vedno bolj iskane?

Lamelne pergole so vsestransko uporabne, služijo pa kot odlična streha in zaščita pred vremenskimi vplivi na vaši terasi, vrtu ali na morju. Lahko so samostojne ali pa se pripnejo na objekt. Kakšne vrste lamelne pergole – več informacij o tej temi boste dobili na tej povezavi. Pergole so lahko kovinske lai pa lesene, lahko tudi kombinirane. Nekateri imajo pokrite zgoraj, drugi tudi kakšno stranici ali pa so povsem zaprte.

Lamelne pergole služijo za zaščito ljudi pred vremenskimi vplivi zunaj in jih lahko zasteklite ali daste obiti z lesom obzidati, tudi roleta in žaluzije lahko imajo, zgoraj pa premične lamele, ki so samočistilne in jih ni treba čistiti, kar je edinstveno na trgu in unikatno. Lahko se tudi tako odprejo, da skoznje prodre sonce kar v 70 % ali pa jih priprete, če je sonce premočno kot tudi povsem zaprete, če je zunaj dež, ali pada sneg.

lamelne pergole

Lamelne pergole so narejene iz naravnih materialov in imajo lahko različne dodatke ter osvetljavo. Zato boste lahko zunaj vse dni v letu, ker lahko si omislite tudi kurjavo, na primer IR panele za ogrevanje in ste zmagali, lahko zunaj pečete, se družite in se otroci zabavajo ter igrajo, če nimajo druge možnosti, kar je dragoceno, saj se bodo gibali na svežem zraku, ki ga danes še kako potrebujemo.

Da se lamelne pergole splačajo, to ve že vsak in so tudi cenovno dosegljive. Se pa vedno naredijo individualno in unikatno glede na želje in potrebe kupca, glede na objekt, kjer bodo ali na kakšni drugi površini, saj so lahko tudi samostoječe. Marsikdo jih uporablja tudi za garažo. So zanesljive in prenesejo velike obremenitve tudi snega, kar je zadnje čase zelo pomembno.

Glede cene boste morali vprašati mojstra, ki bo prišel pogledati situacijo in naredil izračun. Je pa pergolo treba narediti drugače za celino, kot za morje, tudi to je pomembno.