Morela okulisti

Potrebujete nova očala ali pa morda razmišljate o laserski operaciji oči? Pri družbi Morela okulisti so vam na voljo strokovni okulistični pregledi, s katerimi vam bodo pomagali ugotoviti vašo pravo dioptrijo in vam pri tem ustrezno svetovali.

Okulist oziroma specialist oftalmologije je zdravnik za oči, ki pomaga pri korekcijah vida, izvaja okulistične preglede in postavlja diagnoze. V očesnem centru Morela okulisti vam bodo na poti do boljšega vida pomagali visoko usposobljeni oftalmologi in optometristi, ki bodo s svojimi izkušnjami in znanji poskrbeli, da se boste pri njih dobro počutili.

morela okulisti

Pri Morela okulisti pomagajo pri korekcijah vseh najpogostejših motenj vida – pri kratkovidnosti in daljnovidnosti kot tudi pri astigmatizmu. Vse naštete motnje se razvijejo zaradi nepravilne oblike očesnega zrkla oziroma nepravilne ukrivljenosti roženice. Očesno zrklo je tako lahko torej predolgo in povzroča kratkovidnost, ali pa je prekratko in se posledično razvije daljnovidnost.

Specialisti okulisti pri Morela okulisti vam bodo po opravljenem okulističnem pregledu predpisali ustrezno dioptrijo za očala, potem pa pri optiku izberete še okvir za očala po vašem okusu. Če vam očala ne ustrezajo, potem lahko namesto teh uporabljate kontaktne leče. V primeru, da vas tako očala kot kontaktne leče motijo, potem bi morda lahko razmislili o laserski odpravi dioptrije, s katero vam lahko za stalno odpravijo očesno dioptrijo.

V očesnem centru Morela okulisti uspešno izvajajo laserske operacije oči. Gre za postopek, pri katerem okulist kirurg z uporabo hladnega svetlobnega žarka nežno preoblikuje površino očesa oziroma roženico. Z laserjem potem odstrani mikroskopske delce tkiva, roženica pa se izravna. V tem primeru gre za odpravo kratkovidnosti. Lahko pa se roženici poveča strmina in se s tem odpravi daljnovidnost, ali pa se zgladi neenakomernosti roženice, pri čemer gre za odpravo astigmatizma. Pri Morela okulisti so vam s svojimi strokovnjaki vedno na voljo za pojasnila in dodatna vprašanja, da boste lahko sprejeli pravo odločitev.