Razstrupljanje celega telesa bi si morali privoščiti vsaj enkrat na leto

Dejstvo je, da se v našem telesu nabirajo strupi. A če želimo takšne strupe iz svojega telesa učinkovito odstraniti, v resnici ne potrebujemo prav nobenih kemičnih pripravkov v obliki tablet. Zelo dobro nam lahko pomagajo preprosti darovi, ki nam jih poklanja narava. Za razstrupljanje celega telesa na sploh je potrebno skrbno izbrati živila, pravilno in čim naravnejšo hrano, obenem pa tudi zdravo pitno vodo, ne nazadnje še zelišča, ki vas obdajajo. Strokovnjaki priporočajo tudi gibanje na svežem zraku.

Namen razstrupljanja telesa je ta, da se telo dovolj dobro spočije od nezdrave hrane. Ta namreč lahko v precej veliki meri obremenjuje naš prebavni sistem ter vse procese v njem. Težko hrano je torej treba nadomestiti z lahko prebavljivo. To pomeni polnovredno hrano, ki bo na učinkovit način okrepila naš imunski sistem.

razstrupljanje celega telesa

Nekajdnevna dieta za razstrupljanje celotnega telesa

Vaše razstrupljanje celotnega telesa lahko poteka različno dolgo. Lahko se odločite za nekoliko daljšo dieto, dovolj učinkoviti pa ste lahko že s tem, da se določene diete držite le nekaj dni. Nekateri se odločijo za tridnevno čistilno dieto, ki se načeloma prenaša precej dobro. Kljub vsemu pa takšne veste diet še zdaleč niso primerne za prav vsakogar med vami. Preden se odločite za razstrupljanje celotnega telesa, je najbolje, da se skrbno in temeljito pogovorite s strokovnjakom oziroma svojim osebnim zdravnikom.

Prvi dan diete za razstrupljanje celega telesa se priporoča uživanje samo čistega zelenjavnega ali pa sadnega soka. Lahko se torej pripravi stisnjen sok iz grozdja, jabolk, ananasa, ribeza, jagod. Če je na primer na prodajnih policah vidite 100 % naravni ananasov sok, takšen napitek lahko tudi kupite. Izjemno pomembno pa je, da takšnega soka ne sladkate.

Če pa imate raje zelenjavo, si lahko za razstrupljanje telesa pripravite sok iz rdeče pese, korenja, zelene, redkvice ter podobno. Pri sveži pripravi napitkov pa so zelo dobrodošla tudi zelišča, predvsem meta, listi zelenega peteršilja, žajbelj. Sokove je potrebno redčiti z enako količino zdrave pitne vode. Pripravljeni napitki se morajo uživati počasi, najbolje kar po požirkih, na primer en kozarec po petkrat na dan. Vmes pa je zelo zaželeno tudi pitje vode.