Šotori in oprema

Kampiranje in šotori je postalo luksuzno dopustovanje, za razliko od nekdaj, ko so kampirati hodili ljudje, ki niso imeli dosti denarja. Šotori so dandanes precej dostopna stvar vsem, le samo kampiranje oziroma najem kamp prostora je precej dražje. Ponudba šotorov je velika, lahko izbirate za koliko oseb želite imeti, potem kakšne oblike želite da so šotori. In tako dalje, ponudba in izbira je velika, vse pa je odvisno od vaših finančnih zmožnosti in osebnih želja, kakšni naj bi šotori bili. Lahko celo izbiramo po vrsti materiala. Kot omenjeno imamo pestro ponudbo šotorov in prav vse je odvisno od vaših želja.

šotori

Šotori so enostavni za postavit le če sledite navodilom. Če se lotite postavljanja brez navodil se boste hitro zgubili ali pa kakšno palico narobe namestili in že boste morali šotor podirati in na novo postavljati. Pomembno je da se šotori postavljajo počasi in da opravilo opravljata največ dva člana, saj drugače lahko hitro pride do zmede. Ali pa se delo enakomerno porazdeli, da se točno ve kaj počne kateri član in bo tako šotor postavljen hitro in brez večjih težav. Hitro boste postavili šotor in že boste uživali v neokrnjeni naravi z hladno pijačo v rokah.

Šotori so zabavni, malo manj so zabavni kadar je slabo vreme. Takrat bodo še posebaj izpostavljeni ljudje, ki imajo majhne šotore, na primer za dve osebi. Saj večji ko je šotor bolj je stabilen in lažje vzdrži kakšno slabo vreme. Vsekakor pa je boljše da se v primeru res slabega vremena umaknete kam na toplo in na suho, saj vam pri veliki količini dežja lahko začne zamakati v šotor. Kampiranje je torej pozitivno lahko pa se hitro spreobrne v negativno situacijo. Vsekakor je odvisno od vas kako boste slabo vreme sprejeli in ali boste to doživljali kot dogodivščino ali pa vam bo pokvarilo vso veselje.