Bolečine v kolenu

Ko se pojavijo kakšne bolečine, postanemo večkrat slabe volje iščemo mazila ali tablete, da si pomagamo. Ko pa si sami ne moremo pomagat in se naše bolečine samo stopnjujejo moramo stopit do zdravnika. Večkrat smo si za kakšne bolečine tudi krivi sami. Včasih se zgodi, da malo pretiravamo z gibanjem, telovadbo ali čem podobnim. Takrat najbolj trpijo naša kolena. Bolečine v kolenu se pogosto dogajajo športnikom, se pa lahko te bolečine zgodijo vsem.

bolečine v kolenu

Kot sem že omenila, največkrat se pojavijo razne bolečine v kolenu, ker pretiravamo s kakšno telovadbo, mogoče s hojo v hrib, tudi pri kolesarjenju se lahko zgodi. Takrat vsaj vemo, zakaj nas kolena bolijo in si lahko pomagamo z kakšnimi mazili ali trakovi za kolena. Ni pa vedno nujno, za bolečine telovadba, lahko je tukaj kriva kakšna bolezen sklepov. Takrat pa je težko, da si pomagamo sami, ampak moramo stopit do zdravnika, da ugotovi vzrok in nam pomaga. Ena od takšnih bolezni je artroza, ki je lahko kar neprijetna bolezen naših kolen.

Artroza ki je najpogostejša bolezen naši sklepov, prizadene tudi naša kolena. Saj kolena vedno prenašajo največ teže. Takrat se pojavijo najprej bolečine v kolenu kar začnemo lahko zelo trpeti. Vemo, da ko bolijo kolena ni prijeten občutek in težko si pomagamo sami. Ko se v vaših kolenih pojavijo kakršne koli bolečine in ne minejo v kratkem času, se oglasite pri vašem zdravniku. Ne odlagat obiska, ker nikoli ne veste kaj je lahko narobe. Lahko si naredite doma samo več škode in se bolezen začne širiti. Najhuje je, če se te bolečine v kolenu pojavi same od sebe. Takrat veste, da je nekaj narobe in ni kriva telovadba. Drugače je, ko gremo mogoče kam v hribe, takrat vemo kaj se dogaja in te bolečine včasih še tisti dan minejo, če pa ne vsaj drugi dan.