Izbira ustrezne domene je nujna za vaš uspeh na spletu

Spletne domene so del spletnega naslova, preko katerega uporabniki svetovnega spleta dostopajo do vaše spletne strani. Gre za popolnoma unikaten naslov, kar pomeni, da ob zakupu domene postanete njen edini lastnik. Preberite več o domenah na infonet.hr, kjer vam ponujajo tudi njihov hiter in ugoden nakup. Brez domene ne morete imeti svoje lastne spletne strani, preko katere bi obiskovalci lahko postali vaše potencialne stranke.

Postanite vidni na spletu

Kot smo že omenili, zaradi unikatnosti ni možna registracija dveh identičnih domen. Kar je seveda po svoje velika prednost, saj imate večjo možnost graditi na prepoznavnosti imena. Je pa pred zakupom seveda potrebno preveriti, ali je izbrana domena na voljo. Domena je tako obvezna za vsa podjetja, samostojne uporabnike in podjetnike, ki se želijo predstaviti na spletu. Glede na to, da živimo v dobi tehnološkega napredka, pa lahko zaključimo, da se domeni ne more izogniti nobeno resno podjetje.

Ko se odločate za domeno imate tako rekoč popolnoma proste roke. Izbira je omejena le v toliko, da ne morete izbrati tiste, ki je že v uporabi. Vseeno pa tudi pri določanju domen obstaja nekaj zlatih pravil, ki bodo zagotovila vaš uspeh na spletu. Domena, ki jo izberete naj bo čim bolj enostavna, ime naj ne bo predolgo. Poskusite jo sestaviti tako, da bo kar se da dobro predstavila vsebino vaše spletne strani. Predolga imena namreč lahko uporabnike odvrnejo od obiska, poleg tega pa si jih slabše zapomnijo in posledično težje predlagajo prijateljem in znancem. Zato si vzemite čas za premislek in se odločite za ime, ki bo povzročilo pravi spletni bum.

Vedeti morate tudi, da se domeno zakupi le za določen čas, kar pomeni, da jo je potrebno pred iztekom podaljšati. Kolikšno je minimalno in maksimalno obdobje zakupa odmene je odvisno od posameznega ponudnika, večinoma pa gre pri tem za obdobje od enega do petih ali desetih let. V kolikor domena ni podaljšana, ponovno postane prosta za druge uporabnike.