Lovilec olj na parkiriščih in črpalkah ter v velikih kuhinjah je obvezen

Lovilec olj je posebna naprava, ki lovi olja, če iztečejo na primer iz vozil ali iz kuhinje. Običajno je nameščen v jašku, kjer se odtekajo vode, da se olje zajame in ne odteče naprej po kanalih, ker bi jih tako zamašilo in onesnažilo okolje. Kako je izdelan lovilec olj – vse informacije najdete ne tej povezavi, kjer lahko tudi povprašate za nasvet, če imate kuhinjo, garažo, kurilnico, delavnico ali kaj podobnega, tudi vozila na dvorišču, da se vam uredi profesionalen lovilec olj v skladu z evropskimi standardi in predpisi.

lovilec olj

Ko boste imeli tak lovilec olj, da bo varen za vas in za okolje, boste bolj mirni ter zagotovo boste prispevali k temu, da se narava ohrani. Naša pitna voda izvira iz podtalnice in če se razlijejo olja vanjo, smo vsi ogroženi, sploh pa otroci, česar si res ne morem privoščiti. Zagotovite si torej tak lovilec, ki zadrži olja, da ga bo zadržal tudi, če pride do poplav in močnega razlijta vode ob nalivih. Lovilci olj so namreč narejeni za notranjo iz zunanjo uporabo, kar pač potrebujete.

Če imate dvorišče, parkirišče, delavnico ali veliko kuhinjo boste že po zakonu morali imeti kakovosten in zanesljiv lovilec olj, ki se ga da dobro in hitro očistiti ter zbrano razlito olje varno deponirati s pomočjo komunale na za to predvidena mesta, kjer bodo olja varno razgradili. Če še niste prepričani, ali bi imeti tak lovilec se ozrite po zakonih in predpisih lai pokličite strokovnjaka, ki vam bo to vse razložil.

Kateri lovilec olj je za vas in vašo dejavnost pravzaprav pravi, boste izvedeli od strokovnjaka, ko mu boste razložili, kakšne vrste olj imate in iz česa lahko pride do razlitij. Dejansko se ga vgradi lahko ne samo na dvorišču ampak tudi ob cestah in avtocestah, kjer lahko pride d takega razlitja. Za  vse znajo poskrbeti in za vse imajo rešitev.