Notranja revizija za podjetja

Če imate svoje podjetje je vsake toliko časa potrebno narediti tudi pregled kako našo podjetje posluje. Lahko si pa več o tem preberete tudi na: http://www.loris.si/notranja-revizija/. Temu se v bistvu kar reče notranja revizija. Nekateri ste za to zagotovo že slišali, spet drugi pa se s besedo revizija srečujete prvič. Kakorkoli že ta beseda se tiče vas, če imate podjetje, drugače se pa s tem ne rabite ukvarjati.

notranja revizija

Notranja revizija je res pomemben postopek, če hočete, da vaše podjetje deluje normalno in brez kakršnih koli težav. To je tudi v bistvu prva naloga vsakega podjetja, da ni v njem nobenih težav. Tukaj pri tem se gre za to, da preverijo, če delujete skladno z zakonom. Vemo, da če temu ni tako, da boste morali podjetje po vsej verjetnosti zapreti ali pa boste dobili res visoko kazen. Potem bodo v tem postopku pregledali tudi vse račune, ki jih je podjetje izdalo oziroma prejelo. Tudi tukaj mora biti vse v redu. Pregledali bodo tudi funkcionalnost računovodskih storitev. Zraven vsega tega bodo pa pregledali še vse ostalo, kar se njim zdi pomembno za normalno in uspešno delovanje podjetja. Je pa notranja revizija res pomembna in jo morate opraviti tudi vi.

Vaše podjetje se tega postopka ne rabi nič bati, če delujete skladno z zakonom. Drugače pa kot sem rekla je notranja revizija namenjena temu, da deluje vse tako kot mora in, da ni nobenih kršenj po zakonu. Bodo vam pa tudi tukaj pomagali, da bodo vam povedali kaj morate popraviti oziroma izboljšati in tako bo vaše podjetje še bolj uspešno, kot je mogoče že. Ne se bati te revizije, ker vam ne bo nič hudega. Tako ali tako pa sem prepričana, da veste da morate v podjetju delovati skladno z zakonom, če ne pa vas lahko zaprejo ali pa vam res dajo kakšno denarno kazen.