Osebno zdravstveno zavarovanje

Poznamo zdravstveno zavarovanje ki je obvezno in poznamo prostovoljno zdravstveno zavarovanje. Obvezno zdravstveno zavarovanje nam nudi Zavod za zdravstveno varstvo Slovenije, in je kot sam omenja obvezno. Če želite iti k zdravniku in po tablete na recept je to zavarovanje nujno, saj nam omogoča zastonj preglede in prevzemanje zdravil na recept. Poleg obveznega pa imamo v Sloveniji tudi prostovoljno zdravstveno zavarovanje, ki pa nam omogoča da imamo popolnoma vse zdravstvene storitve zastonj. Prva osebna zavarovalnica  pa nam ponuja še nekaj drugega. Namreč zdravstveno smo priskrbljeni, kaj pa ostali stroški, ki lahko nastanejo v našem življenju. Izpad dohodka, nezgodno zavarovanje, dodatno pokojninsko zavarovanje, ali pa samo zavarovanje z varčevanjem.

zdravstveno zavarovanje

Zdravstveno zavarovanje ni vse ampak se vse začne pri zdravju. Če smo zdravi lahko delamo, če smo zdravi, nismo poškodovani in tako dalje. Vendar je pametno, da smo zavarovani. Najbolj pomembni sta osnovno in prostovoljno zdravstveno zavarovanje, saj tako nimamo skrbi ko moramo obiskati zdravnika ali nam zdravnik predpiše določena zdravila, ali pa potrebujemo druge medicinske pripomočke. Vse to nam zastonj omogoča obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Zastonj ravno ni, saj plačujemo mesečno premijo, pa vendar je veliko ceneje kot nekaj mesečni obiski pri specialistu in po možnosti še kakšne drage tablete, ki so nujno potrebne za vaše zdravje.

To je zdravstveno zavarovanje, vendar je zdravstveno zavarovanje tudi ko se življenjsko zavarujemo ali nezgodno. Nezgodno zavarovanje je namreč ko si zlomimo nogo ali roko in zaradi tega ne moremo več delati, takrat nam nezgodno zdravstveno zavarovanje omogoči izplačilo, ki nam pomaga priti skozi mesece, ko ne boste mogli delat zaradi poškodbe. Obstaja tudi zavarovanj, ki vam omogoča kratke čakalne dobe in pomoč pri dragih zdravstvenih storitvah, ki vas čakajo v primeru bolezni. Kot smo omenili pa nam je na voljo tudi življenjsko zavarovanje, pri katerem omogočimo svojim naslednikom malce lažje življenje če se nam kaj pripeti. Biti zavarovan ni slaba ideja, pravzaprav je odlična ideja in pametna naložba.