Poceni toplotna črpalka

Toplotna črpalka predstavlja moderen način ogrevanja, hkrati pa tudi vse bolj priljubljena, saj prinaša številne prednosti. Poleg tega, da za ogrevanje vašega doma izkorišča obnovljive vire energije, ne potrebujete skladiščenja drv, pelet ali kurilnega olja, je tišja kot kakšna druga kurilna naprava, investicija pa se vam prav kmalu povrne. Če vas zanima, kakšna toplotna črpalka bi bila prava za vas, obiščite Svet klime.

toplotna črpalka

Pri iskanju najboljšega načina ogrevanja nas največkrat zanima tudi to, koliko bomo za neko napravo odšteli. Pravzaprav to niti ni pravo vprašanje, saj bi nas moralo bolj zanimati, koliko bomo za nek denar dobili, torej, v kolikšnem času se nam bo investicija povrnila, koliko bomo prihranili v primerjavi z drugim načinom ogrevanja in podobno. V zvezi s tem se morda vprašamo tudi, ali je poceni toplotna črpalka sploh dobra. Strokovnjaki pravijo, da je, seveda pa velja, da morate izbrati dobrega ponudnika in pa znamko črpalke, ki slovi po kakovosti. Katere toplotne črpalke so najcenejše? V glavnem tiste, ki delujejo po principu zrak-zrak in zrak-voda. Prve omenjene ogrevajo zrak v prostoru, slednje pa vodo v centralni napeljavi. Seveda pa je toplotna črpalka namenjena tudi ogrevanju sanitarne vode, ki je dnevno porabimo precej.

Toplotno črpalko pa lahko še ceneje dobite, če koristite nepovratna sredstva oziroma možnost subvencije. Bodite pozorni, ali izbrana toplotna črpalka ustreza vsem pogojem za pridobitev sredstev, seveda pa vam bodo pri tem rade volje pomagali tudi strokovnjaki, ki se vsakodnevno gibljejo v tovrstnih krogih. Pa še nekaj je pomembno: če se bojite, da bo poceni črpalka delovala slabo ali pa le kratek čas, naj omenimo, da so se proizvodni standardi do današnjih dni tako dvignili, da slabe toplotne črpalke danes preprosto ni mogoče prodajati. Tako ste lahko brez skrbi, da bi vam nekdo želel prodati res slabo toplotno črpalko.

Je pa res, da boste morali malo globlje seči v žep, če potrebujete res zmogljivo toplotno črpalko, vendar pa poceni toplotna črpalka, ki ima nekoliko manjšo zmogljivost, popolnoma zadostuje za ogrevanje manjših in zmerno velikih stanovanjskih objektov.