Robotski sesalnik

Vsi poznamo tiste dni, ko se nam nič ne ljubi. Najraje bi kar ves dan obležali v postelji, premike pa omejili na razdaljo spalnica-hladilnik. Zadnja stvar, ki bi si jo takrat želeli početi, je čiščenje ali pa pospravljanje. Vendar je treba tudi za red in čistočo slej ko prej poskrbeti, ne glede na naše razpoloženje. Kaj pa če vam povemo, da si lahko omislite naprednega hišnega pomočnika, ki bo delo takrat, ko se vam ne bo ljubilo (pa tudi sicer), opravil namesto vas? Spoznajte robotski sesalnik Miele. Ne bo vam žal.

Pustite, da delo opravi namesto vas

Vaš dom bo od zdaj naprej zmeraj čist. Tudi takrat, ko ga sami ne bi utegnili očistiti. Robotski sesalniki Miele vam omogočajo učinkovit sistem sesanja za vse vrste tal. 4-stopenjski sistem čiščenja za popolno pobiranje prahu zajema štiri korake: najprej stranski ščetki z možnostjo obračanja potisneta grobo umazanijo pod aparat, potem valj krtače umazanijo zanesljivo zajame in jo transportira v sprednjo sesalno odprtino. Zadnja sesalna odprtina poskrbi za temeljito pobiranje fine umazanije, na koncu pa s pomočjo močnega ventilatorja umazanija varno pristane v posodi za prah. Zagotovo ste skeptični, ali je robotski sesalnik resnično zmožen kvalitetno posesati vaš dom. Naj vam omenimo, da imajo robotski sesalniki Miele kar štirikratno moč čiščenja na preprogah in trdih tleh. Seveda so značilnosti opreme odvisne od modela, vi pa zato izberite takšnega, ki vam bo najbolj ustrezal.

robotski sesalnik

Sesalnik Scout RX2 na primer lahko seže tudi v najbolj oddaljene in skrite kotičke, saj ima obrnjeni stranski ročici, ki odstranita še najtrdovratnejše delce prahu. Ko sesalnik naleti na oviro, se ročici umakneta, da lahko brez težav nadaljuje svojo pot. Kamera na sprednjem delu sesalnika omogoča tridimenzionalno zaznavanje prostora, zaradi česar sesalnik samodejno določi razdaljo do morebitne ovire in jo tako varno obide. Pohištvo in notranja oprema bo tako ostala povsem varna in nepoškodovana, tudi v strukturno kompleksnejših prostorih. Robotski sesalnik lahko čisti vaš dom tudi, ko vas ni doma. Upravljate ga s pomočjo aplikacije MobileControl1, s timerjem pa programirate, kdaj želite, da sesalnik prične z delom. Home Vision1 s pomočjo dveh kamer na sprednji strani omogoča, da opazujete vse aktivnosti čiščenja aparata in ga s puščicami tudi usmerjate. Skrbi, da bi kaj šlo narobe, praktično ne morete imeti. Če se izprazni baterija, se sesalnik vrne do polnilne postaje in se ponovno napolni. S čiščenjem bo nadaljeval točno tam, kjer je ostal nazadnje. Prepričajte se na lastne oči.

1 Na voljo za mobilno končno napravo (minimalne zahteve so podane v trgovini App Store)