Kako zdravimo teniški komolec?

Po vsej verjetnosti vas po moje zanima kaj je teniški komolec. To je bolečina, ki pride ob upogibanju zapestja vse do komolca in, ko je zunanja stran komolca občutljiva. Teniški komolec se mu reče zato, ker se pri tenisu največkrat zgodi taka bolečina, zaradi ponavljajočih gibov in obremenjevanju roke v določenih položajih. Tudi pri tipkanju na računalniku in ostalih delih lahko pride do take bolečine. Napačno zdravljen ali nezdravljen teniški komolec lahko povzroča še več bolečin, zato je potrebno hitro poiskati pomoč.

teniški komolec

Sam teniški komolec zdravimo s sodobnimi fizioterapijami, ki najhitreje vplivajo. Med samim zdravljenjem ne smemo obremenjevati komolca, priporočena je celo pavza od dela in športa, ker se lahko vezi znova natrgajo. Tudi po okrevanju je potrebno da pazimo na obremenjevanje. Kako pa sploh poteka zdravljenje? Najprej vam fizioterapevt predlaga počitek, nato vam določi termin za terapijo in sestavi plan, da lahko vi med tem opravljate vsakdanja opravila. Nato pa sledi redno obiskovanje fizioterapevta, da se čim prej ozdravite. Dan danes je toliko naprav in načinov zdravljenja, zato da se za vsakega najde nek način, saj nismo vsi enaki in nekateri bodo potrebovali mogoče malo dlje časa pri zdravljenju kakor ostali, ali pa bo potreben drugačen postopek.

Takoj ne moremo opaziti, da imamo teniški komolec, saj gre za majhno poškodbo tkiva. Začutimo šele po nekaj dneh tiste prve bolečine, čez kakšne dva do tri tedne pa nastanejo tiste hude bolečine, katere preprečijo opravljanje vsakdanjih opravil. To pa zato, ker ponavadi telo celi samega sebe, vendar, ker je obremenitev pri komolcu prisotna cel dan je celjenje nemogoče. Bolečine znajo biti zelo neznosne in nadležne, včasih so tako močne, da oseba ne more niti iz postelje. Zato, če boste kdaj začutili kaj nenavadnega in bo ta bolečina trajala se posvetujte z fizioterapevtom, da bo zdravljenje čim hitrejše, saj imajo danes polno aparatov za fizioterapijo in rehabilitacijo.