Zmanjšajte stroške z izbiro Kronotermove ogrevalne toplotne črpalke

Glede na ustreznost vašega domovanja vam izberemo najprimernejše ogrevalne toplotne črpalke. Izbirate lahko med principi: zrak/voda, voda/voda, zemlja/voda, zemlja/voda in zrak/voda = hibridne toplotne črpalke

Ogrevalne toplotne črpalke zrak/voda za ogrevanje uporabljajo energijo zraka, ki je tudi najcenejša. V želji, da kar najbolj zadovoljimo različne želje uporabnikov, smo v Kronotermu razvili več različic omenjene ogrevalne toplotne črpalke. Ene izmed najnovejših so toplotne črpalke Adapt, ki veljajo za zelo inovativne, saj so 20x tišje od zahtev evropske direktive Ecodesign.

Toplotne črpalke ADAPT si lahko ogledate na naslednji povezavi:https://www.youtube.com/watch?v=bdeUZvgKfJg.

Primer ogrevalne toplotne črpalke Adapt 0312

V letu 2020 priporočamo tudi našo ponudbo geotermalnih toplotnih črpalk (WPG), ki izkoriščajo toplotno energijo, shranjeno v kameninah oz. v zemlji ali pa energijo podtalnice. Omenjeno energijo lahko s pomočjo ogrevalne toplotne črpalke izkoristimo za ogrevanje objekta. Količina energije, ki jo lahko odvzamemo zemlji je odvisna od sestave tal, moči ogrevalne toplotne črpalke in načina izkoriščanja, za toplotno črpalko, ki izkorišča podtalnico pa moramo ob zgradbi izvrtati v zemljo dve vrtini, za črpanje in vračanje podtalnice.

Veliko je prednosti, če se pri ogrevanje domovanja in pripravi sanitarne vode odločimo za izbiro ogrevalne toplotne črpalke. Zagotovo je najpomembnejše, da s tem zmanjšajo stroški ogrevanja. Ti, ki so z uporabo toplotne črpalke nižji kot so pri konvencionalnih virih energije. V letu 2020 lahko ob nakupu ogrevalne toplotne črpalke sprejmete investicijo, ki se vam bo povrnila na najboljši možen način.