Avtodom – nakup je prava odločitev

Razmišljate, da bi imeli čisto svoj avtodom? Nakup je prava odločitev, a naj bo vseeno premišljen. Najboljše avtodome ta trenutek si lahko ogledate na spletni strani
www.carthago-slovenija.si. A pred dokončno odločitvijo in nakupom avtodoma je dobro vedeti, kaj si želite in kaj potrebujete? Šele potem se lahko odločite v pestri ponudbi avtodomov.

Vsak avtodom, ki se prodaja, ni primeren za vas
Trenutno je na trgu malo morje različnih modelov avtodomov, ki so prilagojeni različnim željam in potrebam bodočih kupcev ter uporabnikov. Malce starejši uporabniki avtodomov, ki v večini potujejo s svojo boljšo polovico, običajno iščejo predvsem udobje in notranjo zasnovo, ki jim omogoča enostavno gibanje v sami notranjosti avtodoma. Za omenjene uporabnike je pomembno, da ima avtodom nizko nameščene postelje, ravno dno ter široka vhodna vrata. Nekoliko mlajši uporabniki v mislih imamo predvsem družine, ki imajo aktiven življenjski slog, zanje pa je pomembno, da ima avtodom zadaj velik garažni boks, kamor lahko shranijo kolesa, kamping in drugo športno opremo. V primeru, da se odločite za avtodom – nakup, ki se bo spremenil v oddajanje v najem, potem pa je pomembno, koliko ljudi vaš izbrani avtodom sprejme oz. koliko homologiranih sedežev in ležišč ima. Pri končni odločitvi za avtodom naj ne igra glavne vloge cena, ampak specifika avtodoma. Tako se boste izognili, da vam avtodom ne bi odgovarjal, glede na vaše želje in potrebe.

avtodom nakup
Avtodom – nakup naj bo premišljen in preudaren.

Avtodom – nakup ali najem?
Če ste v dilemi, ali bi kupili avtodom ali bi si ga izposodili, naj vam damo nekaj nasvetov. V vsakem primeru vam priporočamo, da si izposodite želeni avtodom za nekaj dni in ga uporabljate, tako boste hitro videli, kaj vam odgovarja in kaj pogrešate. Vprašajte se tudi, katere destinacije želite obiskati in v katerem letnem času. Tako lahko preizkusite več različnih modelov, ki so prilagojeni različnim razmeram, glede na letni čas uporabe. Tako boste preizkusili več modelov in bo lažja odločitev, kater avtodom je najboljša izbira za vas. Strokovnjaki svetujejo, da se avtodom – nakup izplača le v primeru, da ga boste uporabljali vsaj 50 dni na leto, sicer je za vas ekonomsko veliko boljša izbira – izposoja avtodoma. A na koncu je dokončna odločitev le vaša.