Hripavost

Vreme se spreminja, prav tako naše zdravje lahko rečemo. Pojavljat so se začeli razni prehladi, hripavost in še bi lahko naštevali. Lahko si preberete članek o hripavosti, ki res ni prijetno doživetje https://www.farmedica.si/clanek/109/Naravno-nad-hripavost Kateri smo mogoče malo starejši pa ni nujno, lahko rečemo, da smo že bili hripavi. Hripavost lahko nastane pri vseh ljudeh, prav tako pri otrocih. Zakaj pride do tega si lahko preberete na povezavi zgoraj, nekaj pa bomo tudi v nadaljevanju omenili, zato kar ostanite tukaj in si preberite do konca.

Hripavost ni nujno, da je bolezen. Lahko pa nastane tudi poleg kakšne težave, ki je povezana z grlom oziroma žrelom. Če ste kdaj bili na kakšni zabavi, veselici ali čem podobnem ste sigurno drugi dan bili hripavi. Zakaj nastane hripavost? Ker je naša sluznica suha ni dovolj vlažna pride do te težave. Takrat premalo pijemo, pozabimo, da moramo dajat tekočino v sebe in zato nastane ta težava. Ni pa vedno razlog zabava, da pride do hripavosti, kot sem že omenila lahko je vzrok tudi prehlad. Pogosto se to dogaja v mrzlih dnevih, ko res mogoče pade malo imunski sistem in takrat nas začne boleti tudi grlo, pojavi se kašelj poleg tega pa še hripavost.

hripavost

Samo težavo lahko sami zdravimo. Naše babice so marsikatero težavo pozdravile same. Saj obstaja kar nekaj domačih pripravkov, ki nam lahko lajšajo težavo, če nam res smeta ali če nas poleg boli samo žrelo. Nekaj receptov najdete na spletni strani, lahko kaj sami pripravite, če pa je res boleče ali nadležno pa stopite do zdravnika. Najboljši recept, da ne pride do hripavosti je, da popijete dovolj tekočine, tudi sedaj v mrzlih dneh, tudi marsikatera zelenjava nam lahko težavo reši. Seveda polno sadja pojesti in boste zdravi, kot ribica. Naj je sluznica vedno vlažna, tudi takrat ko ste na zabavi in pojete ali kričite. ko se pojavi hripavost ni nujno, da vas bo bolelo grlo. vse je odvisno zakaj je do tega prišlo. zato se ne rabite preveč obremenjevati, pazite na sebe in ne še bolj obremenjevati glasu.  tudi razni napitki iz medu vam lahko pripomorejo, da bo sluznica vedno vlažna.