Botoks za pomlajen obraz

Živimo v obdobju kjer sta botoks in filer dosti aktualna. Veliko žensk čuti potrebo po stalnem polepševanju dvojega obraza. Do neke mere je to lepo in primerno, a ko botoks doseže neko mejo, ni več poti nazaj. Seveda botoks ni samo za na obraz oziroma za gubice, namreč je lahko tudi zelo uporaben proti potenju. Uporabljajo ga tudi za preprečevanje prekomernega potenja na področju pazduhe, dlani in podplatov. Je učinkovit pri skoraj večini pacientov. Vse o botoksu pa na spletni strani.

botoks

Kako sploh deluje? Botoks začasno blokira transmitorje živčnih signalov, ki pa delujejo glede na stimulacijo žlez znojnic. Znojenje nekako blokira oziroma zavira z regulacijo živčevja, na katerega  pa mi zavestno nimamo nekega vpliva. A botoks ne odpravi vaših težav z znojenjem za vedno. Treba ga je ponovno dobivati, a ta ponovitev zadostuje le dvakrat na leto.

Na dan posega se je priporočljivo pobriti, da bo vaša izkušnja z botoksom bolj prijetna.
Kaj pa trajanje? Poseg traja 10 – 15 min, odvisno kolikšen obseg želite pokriti. Vbrizgavanje botoksa doživite brez kakršnih koli bolečin.

Rezultati so vidni po kar nekaj dneh, spet je to vse odvisno od obsega tega posega. Seveda pa rezultati nekako izvenijo po nekaj mesecih, zato je ponovna aplikacija botoksa potrebna 2x letno.

Po posegu ni določenih pravil. Lahko se vrnete k vsakdanjim opravilom, a svetujem vam, da ne mirujete saj 4 ure po aplikaciji botoksa. Ni pa priporočljivo uporabljati kozmetike saj en dan po posegu.

Ljudje pa najbolj poznamo botoks po glajenju obraza oziroma gub. Gre za začasno odpravo gubic na obrazu. Naprimer okoli oči, na licih, čelu. Gre za nekakšno omrtvičenje mišic in se ne krčijo, tako pa doda učinek, da oseba nima gubic. Pogosto ljudje zamenjajo botoks za filer. Filer vaš obraz napolni, botoks pa samo omrtviči mišice. Če si želite pogladiti obraz in delovati še bolj mladostni, je to stvar za vas, a še vseeno dobro premislite, če je to stvar, ki si jo res želite.