Katere letne gume kupiti za vaše vozilo

Letne gume za vaša vozila najdete tukaj https://www.nadlani.si/avto-moto/najboljse-letne-gume-2022-za-osebna-vozila/ in jih naročite na vašo lokacijo ali pa jih pošljejo k vulkanizerju, da vam jih bo zamenjal. Zdaj so letne gume že aktualne, saj je zunaj toplo in te ume so prilagojene točno takemu vremenu, zato se manj obrabijo od zimskih, ki so bolj mehke. Gume za poleti morajo biti malo bolj trde, ker je zunaj vroče, drugače se izrabijo hitro kot radirka in pa še pojejo preveč, ker zimske gume niso narejene za visoke hitrosti. Nekatere so lahko tudi nevarne.

letne gume
Ko kupujete letne gume preko interneta, poglejte obvezno na vaše vozilo, katere oznake gume imajo. Na sami gumi to piše in po oznaki boste našli pravo dimenzijo gume, ki jo mora imeti vaše vozilo, ker niso vse enake za vsa vozila. Glede na to so tudi nekatere cenejše od drugih, vendar ne smete gledati na to.
Na zgornji povezavi ima prodajalec vse letne gume na zalogi kvalitetne, zato vam ni treba skrbeti, katere boste vzeli. Med seboj se razlikujejo glede vzorca profila, udobja vožnje, koliko so glasne med vožnjo in koliko vozilo ovirajo ali ne, kar pomeni porabo goriva. Če bi želeli imeti najboljše letne gume, potem na internetu poglejte teste gum in ugotovili boste, katere priporočajo mojstri, ki so jih preizkusili. Preizkušajo pa različne gume različnih proizvajalcev in tudi primerjano znamke gum istega proizvajalca med seboj.
Ko boste menjali gume, je najbolje, da zimske pustite v hrambo pri vulkanizerju, ki jih bo varno shranil do naslednje sezone, ker gume zdržijo ponavadi do tri ali štiri leta, da so brezhibne za vožnjo. Če imate doma dovolj prostora pa jih shranite na suhem in hladnem mestu tako, da ne postanejo jajčaste. Lahko nabavite tudi torbe zanje ali nastavke.
Ne kupujte pa cenenih gum tujih proizvajalcev, ki izdelujejo in testirajo gume v povsem različnem podnebju, kot je naše, ker se teke gume ne obnesejo pri nas.