Dermatolog- pregled kože za škodljive spremembe

Dermatolog je poklic, ki ga opravljajo v medicini kateri pa se navezujejo na tematiko kože. Izkušen dermatolog vam zna svetovati pri vaših dermatoloških problemih in se vam popolnoma posveti ter vas posluša.

Dermatolog

Največji del telesa je naša koža, ki nas v celoti prekriva zato je pomembno, da jo pravilno in skrbno negujemo, ter opazujemo zaradi nenavadnih sprememb, ki bi lahko bile ogrožajoče in škodljive. Po navadi opazimo le spremembe, ki se dogajajo na našem obrazu, ko se pogledamo v ogledalo. Opazimo sveže nastale akne, sive lase in gube, majhnih pomembnih sprememb pa ne opazimo saj se dogajajo na drugih mestih telesa, ki jim običajno ne dajemo veliko pozornosti. Dermatolog se z vami pri pregledu pogovoru o vaših dermatoloških težava in vas nato temeljito pregleda za nenavadne spremembe in opravi preventivni pregled. Po opravljeni diagnozi dermatolog poda temeljito obrazložitev in skupaj s pacientom sestavi načrt in potek morebitnega zdravljenja ali pa samo poda napotke za izboljšave, kjer so te mogoče.

V Dermatološki pregled so vključene analize nohtov, lasišča ter zdravljenje aken in odstranjevanje bradavic. Dermatološki pregledi so namenjeni tudi odkrivanju rakavih obolenj in odkrivanje vrst alergij, ki se potencialno nahajajo na koži , ter zdravljenje le teh. Dober in izkušen dermatolog vam zna tudi raziskati in navesti vzrok za nastalo bolezen ali spremembo na koži ter vam poda napotke za nadaljnjo preprečitev ali blaženje simptomov bolezni. Pri odstranjevanju Znamenj in bradavic dermatološki strokovnjaki uporabljajo laserske postopke ali ultrazvočne nože , ki jim preprečujejo nastanek brazgotin, ki so v velikih primerih lahko še bolj moteče kot sam izrastek, bradavica ali znamenje. Odstranjevanje z laserjem po navadi poteka brez anestezije lahko pa postopek opravijo pod anestezijo. Za manjša in nenevarna znamenja se običajno igle ne uporablja saj lahko kožo anestezirajo z uporabo mrzlega zraku. V vsakem primeru odstranjevanja in bolečin ne čutite, dermatolog pa vam po postopku na rano nalepijo vodoodporni obliž.