Kakovosten digitalni tisk v enem dnevu za vse vaše tiskovine

Digitalni tisk je postopek tiskanja digitalnih slik neposredno na različne medije. Za razliko od ofsetnega tiska digitalni tisk ne zahteva tiskovne plošče. Digitalne datoteke, kot so PDF-ji ali datoteke namiznega založništva, je mogoče poslati neposredno v digitalni tiskarski stroj za tiskanje na papir, fotografski papir, platno, blago, sintetiko, karton in druge podlage. Tovrstni tisk se razlikuje od tradicionalnih, analognih načinov tiskanja, kot je ofsetni tisk, ker digitalni tiskarski stroji ne potrebujejo tiskarskih plošč. Namesto uporabe kovinskih plošč za prenos slike, digitalni tiskarski stroji natisnejo sliko neposredno na medij.

digitalni tisk
Digitalni tisk je tehnologija digitalnega produkcijskega tiska, ki se hitro razvija, kakovost izpisa digitalnega tiska pa se nenehno izboljšuje. Ta tisk omogoča dodatne prednosti, ki so lahko prilagojeno tiskanje spremenljivih podatkov, tisk na zahtevo in stroškovno učinkovite manjše naklade. Večina digitalnih tiskarskih strojev je v preteklosti uporabljala tehnologijo, ki temelji na tonerju, in ker se je ta tehnologija hitro razvijala, je kakovost tiskanja tekmovala s kakovostjo ofsetnih tiskarn. V zadnjih letih je tehnologija brizgalnih tiskalnikov poenostavila dostopnost do digitalnega tiska ter izzive glede stroškov, hitrosti in kakovosti, s katerimi se danes soočajo ponudniki tiskanja.
Veliko profesionalcev ne zna razlikovati med brizgalnimi tiskalniki in ofsetnimi tiskalniki. Digitalni tisk pa ima prednosti in slabosti. Tehnologija digitalnega tiska se odlikuje po hitri in stroškovno učinkoviti izdelavi na zahtevo ter nizkih nakladah. Digitalni tisk je tudi idealna platforma za personalizacijo. Če želite preprosto spreminjati slike in sporočila s tiskanjem spremenljivih podatkov (VDP), je digitalni tisk edina možnost. Z napredkom v kakovosti in hitrosti tiskanja prejšnje pomanjkljivosti digitalnega tiska hitro izginjajo, digitalni tiskarski stroji pa zmanjšujejo vrzel proti ofsetnem tisku.
Črnila za digitalni tisk vključujejo modro, rdečo, rumeno in črno (CMYK) toner in črnilo, pa tudi črnila z razširjenim barvnim razponom, kot so oranžna, modra in zelena, ter posebna suha črnila za kovinske, bele ali prozorne učinke. Ponuja ustvarjalne možnosti, ki jih omogočajo razširjena paleta in posebne barve. Izberite profesionalce, ki vam natisnejo vrhunsko tiskovino v enem dnevu.