Filerji za volumen obraza

Ali si želite imeti malo več volumna na določenih mestih vašega obraza? Si želite znebiti nadležnih gubic? Ali pa si želite večje ustnice, saj se vam zdi da so vaše pretanke? Potem vam mi svetujemo da se pozanimate o filerjih. Več o tem na estetika-smedicina.si/storitve/filerji. Filerji oziroma dermalna polnila so kot smo gor navedli uporabljeni za dodajanje volumna, korekcijo gubic, korekcijo podočnjakov, povečanje ustnic in za oblikovanje določenih predelov obraza.

filerji

Filerji so sestavljeni predvsem iz hialuronske kisline (hialuron). Hialuronska kislina pa je popolnoma naravna sestavina, ki jo že lahko najdemo v našem telesu, zato je njeno apliciranje popolnoma varno, tako da nikar skrbeti, saj so vse skrbi zares odveč. Uporaba filerjev pa se imenuje tudi “naravno pomlajevanje” to pa ravno zaradi tega, ker je hialuron popolnoma naraven. Z leti se količina hialuronske kisline v našem telesu bistveno pomanjša, temu pa je tako zato, ker encim hialuronidaza, hialuronsko kislino v našemu telesu razgrajuje, s tem ko pa se ta razgrajuje, pa nam to povzroča da izgubljamo volumen, pojavijo se nam nadležne gubice, koža na obrazu se nam povesi itd. Zato lahko vse to s filerji, torej z dodajanjem hialuronske kisline popravimo, skratka ta nam vrne ali pa tudi doda zaželen volumen. Seveda če pa niste z opravljenim posegom zadovoljni, torej če vam filerji estetsko ne odgovarjajo, se jih lahko popolnoma znebite, to pa vam bodo naredili z dodajanjem oziroma z vbrizgavanjem encima hialuronidaze, ta bo hialuronsko kislino raztopil. Filerji so danes v brizgah 1ml.

To pomlajevanje obraza s filerji, torej z dermalnimi polnili je danes primerno da korekcijo čisto vseh predelov na obrazu, najpogosteje pa se ta uporablja za ustnice, ličnice, brado, čeljust, podočnjake in gube (večje ali manjše). Sam poseg injiciranja filerjev pa traja okoli 15-30 minut, tu je popolnoma odvisno od samega obsega posega, filer se tu injicira s tanko iglico, po samem posegu pa je možna manjša modrica.